Δημήτρης Λάμπος

 

βιολοντσελίστας /  Διευθυντής Παραγωγής

 

Ο Δημήτρης Λάμπος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας στην τάξη του Νικόλα Καβάκου και συνέχισε αργότερα με τον Διονύση Κοτταρίδη. Έχει ολοκληρώσει σπουδές βιολοντσέλου (Bachelor of Music) στην τάξη του Hartmut Tröndle στο Leopold-Mozart-Zentrum του Πανεπιστημίου του Augsburg, Γερμανία, και το 2019 αποφοίτησε από το Ωδείο Ορφείο Αθηνών και την τάξη του Νικόλα Καβάκου παίρνοντας δίπλωμα βιολοντσέλου με Άριστα.

 

Παράλληλα, συμπληρώνει τις σπουδές του στο βιολοντσέλο με διεθνή σεμινάρια και μαθήματα με καταξιωμένους μουσικούς και καθηγητές όπως π.χ. μεταξύ άλλων οι Julius Berger και Hyun-Jung Berger, Maximilian Hornung, Indira Rahmatulla, Gustav Rivinius, Ulrich Voss και Leo Winland.

 

Το Μάρτιο του 2018 ο Δημήτρης Λάμπος διακρίθηκε με το δεύτερο βραβείο στον «7. Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα» στην Αθήνα.

 

Ως μέλος του Τρίο Weischjasel, ενός ασυνήθιστου συνόλου δωματίου αποτελούμενο από βιολί, τσέλο και κοντραμπάσο, είναι από το 2016 υπότροφος του ιδρύματος «Yehudi Menuhin - Live Music Now Augsburg e.V.». Με το συγκεκριμένο σύνολο εμφανίζεται τακτικά από το 2014 επί σκηνής στο Augsburg και στο Μόναχο.

 

Ο Δημήτρης Λάμπος παίζει μουσική δωματίου τακτικά και έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2015).

 

Ήταν για πολλά χρόνια σταθερό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με την οποία είχε εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2009), στην Εθνική Λυρική Σκηνή (2010), αλλά και στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με την ορχήστρα δωματίου «Concertino» του καθηγητή Petru Munteanu και είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας.

 

Ο Δημήτρης Λάμπος είναι υπεύθυνος παραγωγής και συνιδρυτής, μαζί με τη βιολοντσελίστρια Indira Rahmatulla και τον συνθέτη και διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη, του φεστιβάλ κλασσικής μουσικής Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας.

©AlexKoch

Μέγας Χορηγός:
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
Διοργανωτές:
Αποκλειστικός Δωρητής:

© 2019 by International Kalamata Music Days