10 Ιουλίου | DEBUSSY & DVOŘÁK

Studio Μεγάρου Χορού Καλαμάτας | 20:30 | Εισιτήριο 5 €

Συναυλία μουσικής δωματίου

 

Daniel Dascălu – πιάνο, Radu Barabancea – βιολί, Jamila Garayusifli – βιολί, Aleksandar Jordanovski – βιόλα, Δημήτρης Λάμπος – τσέλο

 

Πρόγραμμα:

 

CLAUDE DEBUSSY (1862 – 1918), Πιάνο τρίο σε σολ μείζονα

 • Andante con molto allegro

 • Scherzo. Moderato con allegro

 • Intermezzo. Andante espressivo

 • Finale. Appassionato

 

Daniel Dascălu – πιάνο, Radu Barabancea – βιολί, Δημήτρης Λάμπος – βιολοντσέλο

 

-μικρό διάλειμμα-

 

ANTONÍN DVOŘÁK (1841 – 1904), Κουιντέτο για πιάνο αρ.2, έργο 81

 • Allegro ma non tanto

 • Dumka: Andante con moto

 • Scherzo-Furiant. Molto vivace - Poco tranquillo

 • Finale. Allegro

 

Daniel Dascălu – πιάνο, Radu Barabancea – βιολί 1, Jamila Garayusifli – βιολί, Aleksandar Jordanovski – βιόλα, Δημήτρης Λάμπος – τσέλο

Ο Daniel Dascălu γεννήθηκε στο Ιάσιο, Ρουμανία, το 1991 και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 7. Το 2014 αποφοίτησε με ύψιστες τιμές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Μουσικής του Βουκουρεστίου (UNMB), τάξη πιάνου της καθηγήτριας Dana Borșan, αποκτώντας στη συνέχεια μεταπτυχιακό το 2016. Ξεκινώντας τον Οκτώβριο του 2017, παρακολουθεί ένα πρόγραμμα PhD στο UNMB, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Dana Borșan, και είναι αναπληρωτής βοηθός καθηγητή στον τομέα πιάνου του UNMB. Το 2018 απέκτησε ένα περαιτέρω μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Martin Hughes.

Ο Daniel είναι εις διπλούν διακεκριμένος του Διεθνούς Διαγωνισμού Suzana Szörenyi, όπου κέρδισε το δεύτερο βραβείο το 2016 στην κατηγορία «Πιάνο για Τέσσερα Χέρια» και το τρίτο βραβείο το 2017 στην κατηγορία «Ντουέτο Lied». Τα προηγούμενα χρόνια, ο Daniel κέρδισε τον Διεθνή Διαγωνισμό Mihail Jora και το Βραβείο Beethoven (2014), που απονέμεται από τους Μουσικοκριτικούς (Uniunea Criticilor Muzicali). Είναι, επίσης, διακεκριμένος του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Carl Filtsch και στις παλαιότερες κατακτήσεις του καταλογίζονται αρκετά πρώτα βραβεία από τις Μουσικές Ολυμπιάδες Ρουμανίας.

Ο Daniel έχει παίξει σε ρεσιτάλ στην Αυστρία, στη Γερμανία, στην Ιταλία και στη Ρουμανία, έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τις ορχήστρες Bacau Philharmonic Orchestra και UNMB Orchestra και έχει συμμετάσχει σε πολλά πρότζεκτ, όπως π.χ. τα ακόλουθα:

„von ppppppp bis ffffffff“ – όλες οι σπουδές του Ligeti για πιάνο – Βιέννη, Αυστρία, 2017

European Liedforum – Vilnius, 2013

White Keys, Black Keys – Novara, 2011

The Composers of the year 2011: Liszt, Enescu, Jora (στη Γερμανική Πρεσβεία στο Βουκουρέστι)

Tinerii și Muzica (Youth and Music) - Βουκουρέστι

Vacanțe Muzicale (Musical Holidays)- Piatra Neamţ

Από το 2012 προσκαλείται ετησίως για να παίξει στο Romanian Atheneum στο πρότζεκτ Stagiunea de marți sear, αφιερωμένο σε νέους και νέες μουσικούς.  

Έχει συμμετάσχει σε masterclass με τους Klaus Hellwig, Peter Donohoe, Roberto Plano, Mihaela Ursuleasa, Thomas Hell, Gabriel Amiraș, Juhani Lagerspetz, Walter Krafft.

Εκτελέσεις του Daniel Dascălu έχουν αναμεταδοθεί από την Εθνική Ρουμανική Ραδιοφωνία (Radio România Cultural) και την Trinitas Television.

Ως ένας καλλιτέχνης της Crescendo Foundation, ο Daniel έχει παίξει ρεσιτάλ στο Sárospatak (Ουγγαρία), στο Μπρασόβ και στο Ιάσιο (Ρουμανία).

Το 2015 διακρίθηκε με το Βραβείο Δημιουργικότητας (Premiul Creativității ArCub – UNATC) μετά από πρόταση του Εθνικού Πανεπιστημίου Μουσικής του Βουκουρεστίου (UNMB), μία τιμή η οποία απονέμεται σε φοιτητές με σημαντική και δημιουργική συνεισφορά στο πεδίο των σπουδών τους.  

Ο Radu Barabancea ξεκίνησε να παίζει βιολί στην ηλικία των 7, ως μαθητής της "Carmen Sylva" Music School, στο Πλοέστι, Ρουμανία. Όταν τέλειωσε το σχολείο, αποφάσισε να συνεχίσει να σπουδάζει βιολί. Αυτή τη φορά σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Ακολούθησε το πτυχιακό πρόγραμμα στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου στην τάξη του Prof. Gabriel Croitoru. Σπούδασε, επίσης, μουσική δωματίου με την Prof. Raluca Ioana Voicu-Arnautoiu.

Όταν τέλειωσε της σπουδές του στο Βουκουρέστι, συνέχισε στο Leopold-Mozart-Zentrum, στο Augsburg, όπου σπούδασε με τον Prof. Petru Munteanu. Αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της σχολής το 2017.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, κέρδισε βραβεία σε διάφορους εθνικούς, αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς βιολιού και μουσικής δωματίου και έλαβε μέρος σε masterclass με καθηγητές όπως οι: Adelina Oprean, Salvatore Accardo, Petru Munteanu, Ulrike Titze, Weidong Tong, Beiba Skride.

Παίζει συχνά σε συναυλίες μουσικής δωματίου στη Γερμανία και στη Ρουμανία και είναι επίσης ενεργός μουσικός ορχήστρας.

Γεννημένη το 1994 στο Μπακού, Αζερμπαϊτζάν, η Jamila Garayusifli εισήλθε το 2000 στην τάξη βιολιού της δευτεροβάθμιας ειδικής μουσικής σχολής Bulbul, όνομα που της δόθηκε προς τιμήν του γνωστού Αζερμπαϊτζανού τενόρου. Από τότε έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε πολλά διακεκριμένα φεστιβάλ και διαγωνισμούς περιλαμβανομένων των Arosa Music Academy (2018, βραβείο Arosa Kultur Special Award), Klassik Nuevo Festival (2019, 2018, 2017), Kalamata Music Days (2019, 2018), Jura Music Festival (2018, 2017), Académie de Musique Tibor Varga (2017), Wiener Meisterkurse (2016, 2014), Domaine Rurhof-Butgenbach (2013), Musica Mundi (2011-2015), Domaine Rurhof-Butgenbach (2013), International Competition Music Association of the 21st Century (2011, 1ο βραβείο). Το όνομά της συμπεριλαμβάνεται στο «Χρυσό Βιβλίο των Ταλέντων» του Αζερμπαϊτζάν. Η Jamila έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τις Moscow State Symphonic Orchestra of the Ministry of Emergency Situations, Uzeyir Hajibeyov Azerbaijan State Symphony Orchestra, Gara Garayev Azerbaijan State Chamber Orchestra, TAU Student Symphony Orchestra (Τελ-Αβίβ), Bratislava Chamber Orchestra, και άλλες υπό τη διεύθυνση  αναγνωρισμένων μαέστρων όπως οι Rauf Abdullayev, Maxim Vengerov, Roman Belishev, Yoav Talmi, Ayyub Guliyev και άλλοι. Τον Ιούνιο του 2015 έπαιξε σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση το “Khojaly 613” του Pierre Thilloy και δέχτηκε υψηλή κριτική. Η Jamila εμφανίζεται και ως μουσικός δωματίου με σύνολα όπως τα CHAARTS Chamber Artists, CameratAmoyal (καλλιτεχνικός διευθυντής Pierre Amoyal), Klassik Nuevo chamber orchestra και Sinfonietta of Lausanne. Το 2011 εισήλθε στην Μουσική Ακαδημία του Μπακού στην τάξη βιολιού της καθηγήτριας Zahra Guliyeva. Ένα χρόνο αργότερα μετακόμισε στο Τελ-Αβίβ και εισήλθε στην Buchmann-Mehta σχολή του Πανεπιστημίου του Τελ-Αβίβ στην τάξη του καθηγητή Ilya Konovalov. Την ίδια χρονιά διακρίθηκε από το ίδρυμα Zubin Mehta στο Ισραήλ. Η Jamila είναι αυτή τη στιγμή φοιτήτρια της καθηγήτριας Svetlana Vernikov-Makarovaστο HEMU (Πανεπιστήμιο Μουσικής της Λοζάνης) στην Ελβετία με στόχο μεταπτυχιακό Master of Arts HES-SO in Music Performance, Concert.

Ο Aleksandar Jordanovski γεννήθηκε το 1995 στα Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία. Ξεκίνησε να παίζει βιολί στην ηλικία των 5 ετών, αλλά κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο μουσικό γυμνάσιο και στην ηλικία των 14 ξεκίνησε να παίζει βιόλα, η οποία έγινε η μεγάλη του αγάπη, με αποτέλεσμα να γίνει επαγγελματίας βιολίστας.

Από το 2013 σπουδάζει με τον Prof. Felix Schwartz στη Hochschule für Musik und Theater Rostock, όπου ολοκλήρωσε σπουδές Bachelor και Master. Από το 2010 έχει διακριθεί σε πολυάριθμους μουσικούς διαγωνισμούς: 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό Βιόλας Σκοπίων (2010 και 2012), Grand Prix στον Eilat International Music Competition στο Ισραήλ, 1ο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Εγχόρδων στη Σερβία, 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου στα Σκόπια, δύο φορές 2ο βραβείο και ειδικό βραβείο στον Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου στο Rostock, Γερμανία (2014 και 2016).

Ήδη κατά τη διάρκεια του σχολείου, ήταν μέλος της Ραδιοφωνικής Ορχήστρας Σκοπίων, τιμητικό μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της  Βόρειας Μακεδονίας, τιμητικό μέλος στη No Borders Orchestra, με την οποία ηχογράφησε CDs για τη Deutsche Grammophon και την Universal Music.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε τις σπουδές του στη Γερμανία, έχει παίξει με τις: Φιλαρμονική Ορχήστρα Rostock, Komische Oper Berlin, Theater Vorpommern και Staatskapelle Berlin.

Ως σολίστ, έχει εμφανιστεί με τις: Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βόρειας Μακεδονίας, Συμφωνική Ορχήστρα της Hochschule für Musik und Theater Rostock, Φιλαρμονική Ορχήστρα Rostock, το Malchin Chamber Ensemble και το „Concertino“ Ensemble στη Βαυαρία.  

Την πρώτη του ηχογράφηση μουσικής δωματίου την έκανε το 2015 και την πρώτη του σόλο ηχογράφηση το 2017 στο NDR Kultur.

Από το 2018 είναι μέλος της ακαδημίας της Staatskapelle Berlin και τιμητικός καθηγητής στα Kloster Schöntal Masterclasses στη Γερμανία.

Ο Δημήτρης Λάμπος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας στην τάξη του Νικόλα Καβάκου και συνέχισε αργότερα με τον Διονύση Κοτταρίδη. Έχει ολοκληρώσει σπουδές βιολοντσέλου (Bachelor of Music) στην τάξη του Hartmut Tröndle στο Leopold-Mozart-Zentrum του Πανεπιστημίου του Augsburg, Γερμανία, και το 2019 αποφοίτησε από το Ωδείο Ορφείο Αθηνών και την τάξη του Νικόλα Καβάκου παίρνοντας δίπλωμα βιολοντσέλου με Άριστα.

Παράλληλα, συμπληρώνει τις σπουδές του στο βιολοντσέλο με διεθνή σεμινάρια και μαθήματα με καταξιωμένους μουσικούς και καθηγητές όπως π.χ. μεταξύ άλλων οι Julius Berger και Hyun-Jung Berger, Maximilian Hornung, Indira Rahmatulla, Gustav Rivinius, Ulrich Voss και Leo Winland.

Το Μάρτιο του 2018 ο Δημήτρης Λάμπος διακρίθηκε με το δεύτερο βραβείο στον «7. Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα» στην Αθήνα.

 Ως μέλος του Τρίο Weischjasel, ενός ασυνήθιστου συνόλου δωματίου αποτελούμενο από βιολί, τσέλο και κοντραμπάσο, είναι από το 2016 υπότροφος του ιδρύματος «Yehudi Menuhin - Live Music Now Augsburg e.V.». Με το συγκεκριμένο σύνολο εμφανίζεται τακτικά από το 2014 επί σκηνής στο Augsburg και στο Μόναχο.

 Ο Δημήτρης Λάμπος παίζει μουσική δωματίου τακτικά και έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2015).

 Ήταν για πολλά χρόνια σταθερό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με την οποία είχε εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2009), στην Εθνική Λυρική Σκηνή (2010), αλλά και στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με την ορχήστρα δωματίου «Concertino» του καθηγητή Petru Munteanu και είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας.

 Ο Δημήτρης Λάμπος είναι υπεύθυνος παραγωγής και συνιδρυτής, μαζί με τη βιολοντσελίστρια Indira Rahmatulla και τον συνθέτη και διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη, του φεστιβάλ κλασσικής μουσικής Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας.

Μέγας Χορηγός:
 • Facebook Social Icon
 • YouTube Social Icon
 • Instagram Social Icon
Διοργανωτές:
Αποκλειστικός Δωρητής:

© 2019 by International Kalamata Music Days