5 Ιουλίου | Danubia Symphonic Winds in concert

Κεντρική Σκηνή Μεγάρου Χορού Καλαμάτας | 21:00 | Είσοδος Ελεύθερη

 

Η 2η συναυλία της αυστριακής συμφωνικής ορχήστρας πνευστών οργάνων Danubia. Σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού και υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας.

 

Διευθυντής Ορχήστρας – Andreas Simbeni

Βιολοντσέλο – Χριστίνα Μπαζίλη

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Otto M. Schwarz Unity Fanfare, Thomas Doss Einstein, David Maslanka Traveler, Johan de Meij Casanova for Cello & Winds,

Στάθης Γυφτάκης Serenade, Martin Fiala Der Weg des Friedens (με γυναικεία χορωδία), Alfred Reed El Camino Real

Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών «Danubia Symphonic Winds» (DSW)

Η Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών «Danubia Symphonic Winds» (DSW) είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των Μουσικών Σχολών της Κάτω Αυστρίας (Niederösterreich):

Klosterneuburg (Διεύθυνση: Ariadne Basili)

Περιφέρεια Wagram (Διεύθυνση: Markus Holzer)

Sieghartskirchen (Διεύθυνση: Andreas Simbeni)

Traismauer (Διεύθυνση: Andreas Rauscher)

Tulln (Διεύθυνση: Karl Hemmelmayer)

 

Σκοπός της συνεργασίας αυτών των πέντε μουσικών σχολών είναι να δοθεί η δυνατότητα σε νέους, αφοσιωμένους στο αντικείμενό τους μουσικούς να έρθουν σε άμεση επαφή – ως μέλη μιας μεγάλης ορχήστρας (57 μουσικοί ηλικίας από 15 έως 24 ετών) – με πολύ ξεχωριστά έργα συμφωνικής μουσικής για πνευστά και να τα παρουσιάσουν με την υψηλότερη δυνατή απόδοση κατά τη διάρκεια συναυλιών στην περιοχή τους και όχι μόνο.

Μέχρι τώρα η εν λόγω ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει συναυλίες το 2016, το 2017 και το 2018 στην Κάτω Αυστρία (Niederösterreich) και την Άνω Αυστρία (Oberösterreich), ενώ πέρυσι πραγματοποίησε συναυλίες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Μεσσήνη.

 

Διευθυντής της Ορχήστρας:

Ο Andreas Simbeni σπούδασε κόρνο, διδασκαλία μουσικών οργάνων, διεύθυνση ορχήστρας πνευστών, ενορχήστρωση και σύνθεση σε Graz, Wien, Linz και Bolzano. Από το 2004 διδάσκει διεύθυνση μουσικών συνόλων / ορχήστρας πνευστών (ΕΕΤ) στη Μουσική Σχολή της Άνω Αυστρίας (Oberösterreich) και είναι διευθυντής της Περιφερειακής Μουσικής Σχολής του Sieghartskirchen. Με την Ορχήστρα Νέων και τη Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών του Sieghartskirchen κατέκτησε κορυφαίες θέσεις σε αυστριακούς διαγωνισμούς για ορχήστρες πνευστών που απαρτίζονται από νέες και νέους μουσικούς. Στο διάστημα μεταξύ 2011 και 2015 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο του Bolzano με καθηγητή τον Thomas Doss. Από το 2012 είναι διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών Βιέννης.

 

Πολιτιστικές ανταλλαγές με την Ελλάδα:

Η Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών «Danubia Symphonic Winds» (DSW) υφίσταται εδώ και τρία χρόνια και έχει βάλει την σφραγίδα της στις διάφορες πολιτιστικές περιοχές της Αυστρίας, αλλά και στην Ελλάδα. Από πέρυσι έχει ξεκινήσει ένα κοινό πρόγραμμα ανταλλαγών μεταξύ δύο περιοχών της Αυστρίας και της Καλαμάτας.

Η πρώτη περιοδεία της ορχήστρας στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε κατά την έναρξη της Αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ τον Ιούλιο 2018. Η ανταπόδοση της επίσκεψης της ελληνικής χορωδίας και της ορχήστρας των πνευστών έλαβε χώρα στην περιοχή του Δούναβη στο Klosterneuburg στα πλαίσια της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας.

Η τσελίστα:

Η νεαρή τσελίστα Χριστίνα Μπαζίλη είναι μία από τις πλέον υποσχόμενες καλλιτέχνιδες της γενιάς της. Συναυλίες, στις οποίες συμμετείχε ως σολίστ και ερμηνεύτρια μουσικής δωματίου, την οδήγησαν σε φημισμένες αίθουσες συναυλιών (Tonhalle Zürich, Konzerthaus Wien, Gasteig München, Walt Disney Concert Hall, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Odessa Philharmonic Hall) και σε σημαντικά φεστιβάλ (Pärnu Music Festival, Yellow Barn Music Festival, Riva Music Festival, World Enescu Festival Sinaia, Φεστιβάλ Ναυπλίου και Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας). Στους μουσικούς συνεργάτες της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι: Oleg Maisenberg, Anthony Marwood, Lucy Shelton, Antonio Meneses, Barbara Moser, Rainer Schmidt, Annely Peebo και οι αρχιμουσικοί Hobart Earle, Claudius Traunfellner, Francois-Xavier Roth, Benjamin Zander, Carl St Clair, Yoav Talmi, Uriel Segal, Michael Sanderling και Paavo Järvi.

Έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, όπως επί παραδείγματι στους ακόλουθους: Internationaler Brahms Wettbewerb, Internationaler Violoncello Wettbewerb Liezen, Lions Musikwettbwerb Österreich, Prima la Musica Österreich, Antonio Janigro Youth Competition. Είναι, επίσης, υπότροφος των ακόλουθων ιδρυμάτων: Accademia Musicale Chigiana di Siena, Karajan Stiftung Wien, Rahn Kulturfonds Zürich, Ίδρυμα Ωνάση στην Ελλάδα.

Η Χριστίνα Μπαζίλη σπούδασε στην Ευρώπη κοντά σε καθηγητές, όπως τους Vladimir Malinovsky, David Grigorian και Antonio Meneses. Από το 2016 έως το 2018 ήταν υπότροφος του University of Southern California, Los Angeles, στην τάξη του Ralph Kirshbaum.

Η νεαρή τσελίστα παίζει ένα βιολοντσέλο του Antonio Gibertini 1844.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας (Niederösterreich).

Μέγας Χορηγός:
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
Διοργανωτές:
Αποκλειστικός Δωρητής:

© 2019 by International Kalamata Music Days