6 Ιουλίου | Arias & Lieder

Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

| 12:00 | Είσοδος Ελεύθερη

 

Matinée των συμμετεχόντων του «masterclass Λυρικού Τραγουδιού και Σκηνικής Παρουσίας» με τους Άρη Χριστοφέλλη και Παναγιώτη Αδάμ

 

Συνοδεία πιάνου, Γιάννης Αερινιώτης

 

Η συναυλία ακυρώθηκε για λόγους υγείας.

Ο Γιάννης Αερινιώτης γεννήθηκε στον Πειραιά. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Εθνικό Ωδείο, όπου από το δεύτερο έτος φοίτησής του, του χορηγείται υποτροφία δωρεάν σπουδών λόγω εξαιρετικής μουσικής επίδοσης. Πήρε το Δίπλωμά του με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο (τάξη Μυρτώς Μαυρίκου).

Με υποτροφία του Ελληνο-Σοβιετικού Συνδέσμου συνέχισε τις σπουδές του στη Μόσχα και μετέπειτα στη Βιέννη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με το Duo Ganev και ερμηνείας Lied με τον Norman Shetler στο Ζάλτσμπουργκ. 

Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε Αθήνα, Πειραιά καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Ήταν μόνιμος συνοδός στην τάξη του Φραγκίσκου Βουτσίνου και Κώστα Πασχάλη στο Ωδείο Kodály. Έχει συνοδεύσει σεμινάρια των Άρη Χριστοφέλλη, Δημήτρη Τηλιακού, Sarlota Péczely- Kodály.

Ως μουσικός εκγυμναστής έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δίνοντας ρεσιτάλ, συνοδεύοντας στις υποτροφίες «Μαρία Κάλλας» και στα σεμινάρια που έδωσε η Ακαδημία Bach της Στουτγκάρδης με τον Helmut Rilling. Με την Εθνική Λυρική Σκηνή έχει προετοιμάσει τα έργα Vivaldi: Orlando furioso, Haendel: Julius Caesar, Ligetti: Grand Macabre, Haendel: Alcina. Έχει συνοδεύσει γνωστούς λυρικούς καλλιτέχνες όπως οι: Λίλα Αδαμάκη, Φραγκίσκος Βουτσίνος, Τζένη Δριβάλα, Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Ειρήνη Καράγιαννη, Μάτα Κατσούλη, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Ζάχος Τερζάκης, Γιάννης Χριστόπουλος κ.α.

Εργάζεται ως καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Kodály. Είναι μουσικός εκγυμναστής στην τάξη της Χριστίνας Γιάννακοπούλου στα ωδεία Athenaeum και Kodály.

Μέγας Χορηγός:
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
Διοργανωτές:
Αποκλειστικός Δωρητής:

© 2019 by International Kalamata Music Days